Malware

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Malware ose Program i dëmshëm quhen programet (aplikacione softwerike) që zakonisht nuk janë të autorizuara nga pala që i ekzekuton pa dijeni. Dhe në shumicën e rasteve këto programe kanë qëllim të dëmshëm. Si p.sh. viruset, krymbat, adware, spyware, etj.