Jump to content

Mbretëresha (lojëra me letra)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mbretëresha me katër llojet e letrave në modelin anglezë

Mbretëresha është një lojë me një fotografi të një gruaje në të. Në shumë gjuhë evropiane, mbreti dhe mbretëresha fillojnë me të njëjtën letër, kështu që kjo e fundit shpesh quhet dame (zonjë) ose variacione të saj. Në kartat franceze të lojës, radhitja e zakonshme e një mbretëreshë është në mes të mbretit dhe fantit. Në tarot, ajo i'a kalon kalorësit që nga ana tjetër i'a kalon fantit.

Mbretëresha në letra bixhozi francezë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]