Jump to content

Mburoja balistike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një mburojë balistike me një port shikimi të blinduar të pastër dhe dritat e vëmendjes të përdorura nga një ekip SWAT.

Një Mburojë balistike, e quajtur gjithashtu mburojë taktike ose mburojë antiplumb, është pajisje mbrojtëse të vendosura nga policia, paraushtarakët dhe forcat e armatosura që janë krijuar për të ndaluar ose devijuar plumbat dhe predha të tjera të gjuajtura në transportuesin e tyre. Mburojat balistike gjithashtu mbrojnë nga kërcënimet më pak serioze siç janë sendet e hedhura. Mburojat balistike janë të ngjashme me mburojat kundër trazirave, por ofrojnë mbrojtje më të madhe dhe zakonisht përdoren nga njësitë speciale ose në situata kur mburojat kundër trazirave nuk ofrojnë mbrojtje të duhur.