Jump to content

Organizata paraushtarake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Organizata Paraushtarake)
Anëtarët e ekipit SWAT përgatiten për ushtrime.

Një organizatë paraushtarake, struktura, taktikat, trajnimi, nënkultura dhe funksioni i së cilës është i ngjashëm me ato të një ushtrie profesionale, por nuk është pjesë e forcave të armatosura zyrtare ose legjitime të një vendi. Njësitë paraushtarake kryejnë detyra që forcat ushtarake ose policore të një vendi nuk janë në gjendje ose nuk dëshirojnë t'i përfundojnë. Organizatat e tjera mund të konsiderohen paraushtarake vetëm nga struktura, pavarësisht se janë të paarmatosura ose nuk kanë një rol luftarak.[1][2]

  1. ^ "Paramilitary", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-17, marrë më 2022-12-18
  2. ^ "Wagner Group", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-18, marrë më 2022-12-18