Meristemat e majës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qelizat e këtyre meristemave kanë formë shumëkëndore dhe hapësirat qelizore pothuajse mungojnë. Citoplazma eshtë përgjithësisht mjaft e shpeshte, e pasur me ribozomë, vakuolat mungojnë ose janë tepër të vegjël, mitokondra më shumë pak kreshta, rrjeti endoplazmatik është pak i zhvilluar dhe plastidet janë në fazë proplastidesh. Bërthama, në krahasim më tere përmasën është goxha voluminoze.

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]