Microsoft Office

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Microsoft Office është një familje e softuerit të klientit, softuerit të serverit dhe shërbimeve të zhvilluara nga Microsoft. Ajo u njoftua fillimisht nga Bill Gates më 1 gusht 1988, në COMDEX në Las Vegas. Fillimisht një term marketingu për një suitë të zyrës (grupi i aplikacioneve për produktivitet), versioni i parë i Zyrës përmban Microsoft Word, Microsoft Excel dhe Microsoft PowerPoint. Gjatë viteve, aplikacionet e suitës janë rritur dukshëm më shumë me karakteristika të përbashkëta të tilla si një kontrollues i përbashkët spell, integrim i të dhënave të OLE dhe gjuhë skriptimi për Visual Basic për Aplikime. Microsoft gjithashtu pozicionon Zyrën si një platformë zhvillimi për softuerin e linjës së biznesit nën markën e Office Business Applications. Më 10 korrik 2012, Softpedia raportoi se Zyra është përdorur nga më shumë se një miliard njerëz në mbarë botën.

Zyra është prodhuar në disa versione të targetuara drejt përdoruesve të ndryshëm të fundit dhe mjedise informatike. Versioni origjinal, dhe më i përdorur gjerësisht, është versioni desktop, i disponueshëm për PC-të që operojnë me sistemet operative Windows dhe MacOS. Versioni më aktual i desktopit është Zyra 2016 për Windows dhe macOS, të lëshuar më 22 shtator 2015 dhe 9 korrik 2015, respektivisht.

Kohët e fundit, Microsoft ka zhvilluar Office Mobile, të cilat janë versione të lira të përdorimit të aplikacioneve të Office për pajisjet mobile. Microsoft gjithashtu prodhon dhe funksionon me Office Online, një version bazë të aplikacioneve bazë të Office, i cili përfshihet si pjesë e një llogarie të Microsoft.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]