Jump to content

Miu i fushës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bank Vole
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Nënfamilja:
Gjinia:
Lloji:
M. glareolus
Emri binomial
Myodes glareolus
Sinonimet

Clethrionomys glareolus
Evotomys glarolus

Mi fushe glareolus Myodes (më parë : glareolus Clethrionomys), është një mi fushe i vogël me lesh te kuqe-kafe dhe disa arna gri, me një bisht sa gjysma e trupit te tij. Ajo jeton në zonat pyjore dhe është rreth 100 milimetra e gjatë. Ajo është gjetur në Evropën perëndimore dhe Azinë veriore. Ai është vendas në Britaninë e Madhe, por jo në Irlandë, ku ajo është futur rastësisht.

Miu i fushës jeton në pyje, gardhe dhe bimësi të dendur të tjera të tilla si drizë. Ato mund të jetojnë për 18 muaj dhe është i dhënë pas gjithçkaje, hajne insekte, gjethe dhe fruta të tilla si dhe arra te kaltra. Ai ngjitet lehtë në peme.

Në fusha të tilla si Britania e Madhe kontinent ku vetëm mi fushe të tjera të vogla është mi fushe Short përbaltur (agrestis Microtus), ajo mund të dallohet nga ajo specie me veshët e saj më të shquar, lesh-kafe gështenjë dhe bisht të gjatë.

Miu i fushës jeton në dhomat e nëndheshme të veshur me myshk, pupla dhe fibra bimore. Brenda dhomës ata mbajnë një dyqan të ushqimit.