Mona Liza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Mona Liza

Mona Liza (org. Mona Lisa) (ital./span.: La Gioconda; fran.: La Joconde), është një pikturë në vaj nga Leonardo da Vinçi mbi plep të hollë në shekullin e 16-të gjatë periudhës së rilindjes italiane. Është pa diskutim piktura më e famshme në botë.

Piktura është me dimensione 76,8 x 53 cm u punua nga pranvera 1503 deri verës 1505. Në fillim ishte më e gjerë: kollona majtas dhe djathtas janë prerë. Kjo pikturë varet sot në muzeun LouvreParisit.