Monoteizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Monoteizmi — "besimi në një Zot" ( nga greq. "μόνος", monos = vetëm, një dhe "θεός", theos = zot, perëndi) është besimi fetar në një hyjni të vetme të njohur me emërtimin Perëndi.

Fetë më të njohura monoteiste të radhitura në kohë janë:


Ana e kundërt e monoteizmit është politeizmi.