Mustafë Memeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hoxhë Mustafë Memeti (i lindur më 20 gusht 1962 në Zhunicë, Preshevë) është një Imam shqiptarë në Zvicër.

Mulla Mustafë Memeti është Imam i xhamisë së Bernës[1] dhe njëkohësisht Kryetari i Bashkësisë Islame Shqiptare në Zvicër.[2] Ai është gjithashtu si një pastrues shpirtërorë në burgun e Torberg-ut (në Bernë) aktiv.[3] Mulla Mustafë Memeti dhe xhamia e tij po marrin pjesë në projektin ndërfetar të Shtëpisë e feve në Bernë.[4] 2014 është shpallur Hoxhë Mustafë Memeti “Zvicerani i Vitit” nga një gazetë prestigjioze e Zvicrës.[5]

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hoxhë Mustafë Memeti ka lindur në Preshevë, i katërti prej tetë fëmijëve të Mulla Vaxhid Memeti-t. Ai ndoqi shkollën fillore në Preshevë dhe shkoi tashmë moshën 13 në botën arabe, për të studiuar. Ai studioi në Siri, Tunizi dhe më pas në Arabinë Saudite. Në Universitetin Islamik në Medine ai studioi Ligjin Islam (Sheriatin), fikh-un (Usul el-Fikh) dhe shkencën e hadith-it (Ilm el-Hadith). Ai mori diplomën (tema: Martesa e përkohshme „muta“ në Shiizm dhe tek Ehlu Suneti dhe Xhemati) me 95% prej 100%.[1]

Hoxhë Mustafë Memeti është i martuar, ka tre fëmijë dhe jeton në Bernë.[1]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c Imami Arkivuar 2 nëntor 2013 tek Wayback Machine, Uebfaqja zyrtare e xhamisë së Bernës
  2. ^ Bashkësia Islame Shqiptare e Zvicrës[lidhje e vdekur]
  3. ^ Imami Bernës i mbikëqyr burgosurit, Der Bund/Newsnet
  4. ^ Muslimanët Arkivuar 27 nëntor 2013 tek Wayback Machine, Uebfaqja zyrtare e Shtëpisë së Feve
  5. ^ Zviceran i Vitit[lidhje e vdekur], albinfo.ch