Mustafa Memiq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mustafa Memiqi lindi më 24 gusht 1924Guci, në Mal të Zi, vdiq në Sarajevë2 qershor 2007.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mustafa Memiqi në vitin 1935 kreu shkollën fillore katërvjeqare në vendlindje. Nga shtatori i vitit 1935 deri në fund të marsit të vititi 1941 ndjeki mësimet në medresen e Madhe në Shkup. Lufta e Dytë Botore e zuri si nxënës i klasës së katërt.

Shkollimin e vahdoi krahas punës. Gjat vitit 1945 dhe 1955 kreu shkollën ekonomike në Sarajevë, ndërsa nga 1955 deri në vitin 1961 fakultetin ekonomik në Universitetin e Beogradit. Disertacionin e doktoraturës ” Muslimanët në Mal të Zi në Luftën Nacional Çlirimtare nga viti 1878-1945” nuk iu lejua ta mbrojë në Sarajevë, gjë që u detyrua ta paraqes në Ljublanë ku edhe iu pranua gjat kohës së Luftës në Bosnjë, më 24 qershor të vitit 1994 të cilën e mbrojti me sukses.

Veprimtaria botuese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.