Jump to content

Nënprefekti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një nënprefekt është një zyrtar i lartë qeveritar në disa vende, si Brazili dhe Franca.

Në Brazil, një nënprefekt ( subprefeito ) është zyrtari më i lartë i një nënprefekture, e cila është një nënndarje e disa bashkive të mëdha (São Paulo, Rio de Janeiro). Nënprefekti shërben nën prefektin e bashkisë ( prefeito ).

Në Francë, një nënprefekt ( sous-préfet) është zyrtari më i lartë i një qarku, i cili është një nënndarje e një departamenti . Nënprefekti emërohet nga Presidenti i Francës dhe shërben nën prefektin e departamentit ( préfet). [1]

  1. ^ Décret n°64-260 du 14 mars 1964 portant statut des sous-préfets