Ndihmë:Pyetje e Përgjigje

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
FAQ icon.svg

Këtu mund të bëni pyetje ose të kërkoni ndihmë rreth çdo gjëje në Wikipedia. Përpara se të bëni një pyetje, lexoni faqet ndihmëse dhe përgjigjet e mëposhtme. Nëse përgjigja që ju kërkoni nuk gjendet, ndihuni të lirë të pyesni më poshtë.I don't understand Albanian. Where should I go?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

If you don't understand Albanian, please ask for assistance here.

Si mund të gjej informacion për një artikull të caktuar?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Te kutia e kërkimit djathtas, në majë, shtyp informacionin që kërkon dhe do të dalin disa artikuj të ndryshëm që e përmbajnë atë informacion.

Si mund të krijoj një artikull të ri?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ju duhet të keni një llogari në Wikipedia për të krijuar një artikull të ri — Mund të regjistroheni këtu. Për të krijuar një artikull të ri ndiq kujdestarin e artikujve.

Kam zbuluar vandalizëm në një artikull. Ç'duhet të bëj?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtyp butonin Redakto dhe riktheje artikullin në gjendjen normale. Nëse nuk mundesh ta rregullosh vetë, li një shënim në faqen e diskutimeve të artikullit. Nëse situata është serioze, konsidero lajmërimin e një administratori nga këtu.

Pse u fshi artikulli im?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mënyra më e mirë për ta mësuar është të kërkoni tek regjistri i grisjeve për arsyet e mundshme (në kutinë e kërkimit shtypni titullin ekzakt të artikullit përfshi shkronjat e mëdha që keni përdorur). Arsyet më të zakonshme janë krijimi i artikujve me qëllim promovues dhe përdorimi i materialeve që nuk i përkasin domenit publik.

Mund të përdor materialet nga Wikipedia në një faqe tjetër interneti apo dokumente të printuara?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Po. Çdo material nga Wikipedia mund të përdoret lirshëm kudo për sa kohë nuk e përvetësoni.

Si të ndryshoj emrin tim të përdoruesit?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për të ndërruar emrin e përdoruesit, shikoni Wikipedia:Ndryshimi i nofkës.

Kush i shkruan artikujt e Wikipedia-s?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të gjithë artikujt në Wikipedia janë përpiluar nga puna vullnetare e njerzve nëpër botë. Nëse ju shtypni butonin Shiko historikun në krye të një artikull, do të shfaqet një listë e të gjithë kontribuesve me datat dhe orët kur kontributi i tyre është bërë. Shikoni Wikipedia:Wikipedianët për më shumë detaje.

Kam harruar fjalëkalimin tim. Si mund ta rigjej?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Me anë të opsionit Kam harruar fjalëkalimin tim në faqen e kyçjes.Help panel question on Top Qeni (18 maj 2021 12:00)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hello, I want to remove a article thats fake for Top Channel --Rigert Lusha (diskutimet) 18 maj 2021 12:00 (CEST)[reply]

@Rigert Lusha, tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Përgjigje për formalitet se çështja është zgjidhur prej kohësh.
Kërkesë e zgjidhur
- Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:02 (CEST)[reply]

Help panel question on Përdoruesi diskutim:KlarisaC (27 maj 2021 18:38)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

si te shkruaj --KlarisaC (diskutimet) 27 maj 2021 18:38 (CEST)[reply]

@KlarisaC, përshëndetje! Tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Nëse ke ende interes për të kontribuar në "Wikipedia" jemi më se të lumtur të të ndihmojmë, thjesht na lër një mesazh më poshtë. - Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:04 (CEST)[reply]

Help panel question on Silvana Braçe (6 korrik 2021 14:24)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hello I need to fix my birthday --Silvana Brace (diskutimet) 6 korrik 2021 14:24 (CEST)[reply]

@Silvana Brace, përshëndetje! Tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Ku e keni vendosur ditëlindjen tuaj që doni të ndryshoni? - Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:07 (CEST)[reply]

Help panel question on Përdoruesi:Xhuljano karafilaj (20 korrik 2021 21:52)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

hello i want to create an article for an albanian war hero can you please send me some instruction how to write. Thanks --Xhuljano karafilaj (diskutimet) 20 korrik 2021 21:52 (CEST)[reply]

@Xhuljano karafilaj, përshëndetje! Tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Shkruani emrin e artikullit që doni të krijoni te kutia ku kërkoni për artikuj. Aty do të ketë një njoftim që thotë se artikulli në fjalë nuk ekziston dhe se po të doni mund ta krijoni. Shtypni aty dhe filloni krijimin. Për shembull mund të merrni artikullin Adem Jashari. Nëse keni ende interes, mund të ndihmojmë dhe në hollësi të tjera. :) - Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:10 (CEST)[reply]

Help panel question on Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2021/35 (30 gusht 2021 15:29)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A e dini se : Ajvari origjinal prodhohet VETEM nga speci sumborkë? --NolavKuqi (diskutimet) 30 gusht 2021 15:29 (CEST)[reply]

@NolavKuqi, faleminderit për kontributin! Hidhi një sy artikujve, mund të shtosh informacion në ndonjërin prej tyre. :)
Kërkesë e zgjidhur
- Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:12 (CEST)[reply]

Help panel question on Beteja e Vërrinit (14 shtator 2021 17:40)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hello,I'd like to know how to make a military infobox on mobile. --XxNoXxx (diskutimet) 14 shtator 2021 17:40 (CEST)[reply]

@XxNoXxx, përshëndetje! Tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Kutia informuese ushtarake është tashmë në artikullin Beteja e Vërrinit. Për ta ndryshuar atë, shtypni "Redakto" te artikulli. Për më shumë udhëzime mund të lexoni këtu, te pjesa "Usage".
Kërkesë e zgjidhur
- Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:15 (CEST)[reply]

Help panel question on Interneti (7 tetor 2021 21:49)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hello! Why the text its so short ? --Erda Gavazaj (diskutimet) 7 tetor 2021 21:49 (CEST)[reply]

@Erda Gavazaj, përshëndetje! Tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Na vjen keq për vonesën. Ai artikull mundet realisht të përmirësohet me më shumë informacion. Nëse mundesh të përkthesh nga këtu dhe të shtosh informacionin te ai artikull do të na ndihmoje. Ne mund të të ndihmojmë me udhëzime si të fillosh punën. :) - Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:19 (CEST)[reply]

Help panel question on Ndihmë:Gabimet CS1 (15 tetor 2021 09:50)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

hello i have a problem. I changed good but it does -1 what i did?

Pershendetje kam problem. Une e ndryshova mire por me mori -1. Çfare bera. --EdiartRexha1 (diskutimet) 15 tetor 2021 09:50 (CEST)[reply]

@EdiartRexha1, përshëndetje! Tani kemi filluar përgjigjen rigoroze të kërkesave. Na vjen keq për vonesën. A mund të na shpjegosh me hollësi çfarë problemi ke? :) - Klein Muçi (diskutimet) 19 tetor 2021 14:20 (CEST)[reply]