Nickelback

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nickelback 2006

Nickelback është grup roku kanadez, i formuar nga Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake dhe Brandon Kroeger në vitin 1995.

Grupi Nickelback luan dhe llojet e muzikës pop, country, hard rock dhe post-grunge. Grupi Nickelback është njëra nder grupet më të suksesshme kanadeze, ka arritur të shes mbi 30 milion materiale në të gjithë botën. Deri më tani ka 7 albume :

  • "Hesher" i vitit 1996 me 7 kënge,
  • "Curb" me 12 kenge, gjithashtu i vitit 1996,
  • në vitin 2000 doli albumi i quajtur "The State" i cili përmbante 11 kënge,
  • në vitin 2001 doli albumi "Silver Side Up", që kishte 10 kënge,
  • albumi i peste me radhe "The Long Road" në vitin 2003 me 11 kënge,
  • ne vitin 2005, albumi "All The Right Reasons" me 11 kënge
  • "Dark Horse" i vitit 2008 për të cilin album thuhet se ishte më i popullarizuar deri më tani për këtë grup.

Pra Nickelback kishte 7 albume dhe gjithsejte në këto albume u shfaqen 73 kënge.

Chad Robert Kroeger është vokalisti i grupit Nickelback dhe definitivishte është personi më i merituar për sukseset që thuri ky grup.

Michael Douglas Henry Kroeger i cili njihet më shumë si "Mike Kroeger" është bass player për rock-bandin Nickelback dhe njëkohësisht vëllau i madh i Chad Kroeger-it.

Ryan Peake është lead guitar-ist dhe ndihmës vokalist për rock-bandin Nickelback.

Daniel Patrick Adair është bateriste në grupin Nickelback.