Jump to content

Njësia taktike e policisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një ekip i FBI, SWAT që merr pjesë në një stërvitje kundër terrorizmit.

Një njësi taktike e policisë (PTU) është një njësi e specializuar policore e trajnuar për të trajtuar situata që janë përtej aftësive të njësive të zakonshme të zbatimit të ligjit për shkak të nivelit të dhunës (ose rrezikut të dhunës) të përfshirë. Detyrat e një njësie taktike të policisë mund të përfshijnë ekzekutimin e urdhrave të bastisjes dhe urdhrave të arrestimit për të dyshuar të rrezikshëm, arrestimin ose neutralizimin e të dyshuarve të armatosur të rrezikshëm dhe ndërhyrjen në situata me rrezik të lartë, si p.sh. të shtëna me armë zjarri, marrje pengjesh dhe incidente terroriste.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

SWAT, Automjeti SWAT, Xhandarmëria, Policia.

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]