Orashje

Coordinates: 45°02′16″N 18°42′38″E / 45.037688°N 18.710562°E / 45.037688; 18.710562
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Orashje (Orašje) është qytezë dhe komunë në pjesën veriore të Bosnjës dhe Hercegovinës, i ndodhur mbi lumin Sava në kufi me Kroacinë. Orašje është qendra e Kantonit Posavina ne Federatën e Bosnje dhe Hercegovinës. Shtrihet përgjatë lumit Sava nga ZhupanjaKroaci.

Popullsia/Demografike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1971[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Kroatët - 19,354 (75.19%)
  • Serbët - 4,266 (16.57%)
  • Boshnjakët - 1,867 (7.25%)
  • Jugosllavët - 131 (0.50%)
  • Të tjerët - 122 (0.49%)

1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1991 regjistrimi në komunën e Orashjes tregoi se kishte 28,211 banorë, e ku 75.27% ishin Kroatë,14.96% Serbë, 6.77% Boshnjakë,2.15% Jugosllavë dhe 0.86% të tjerë.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

45°02′16″N 18°42′38″E / 45.037688°N 18.710562°E / 45.037688; 18.710562