Jump to content

Oseriatët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Oseriatët (gjithashtu Oseriates ) ishin një fis ilir [1]Panonia në kohën romake. [2] Oseriatët së bashku me Varcianët keltin dhe Kolapianët u krijuan nga Breukët. [3] [4]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ A History of Ancient Greek: From the Beginnings to Late Antiquity by A.-F. Christidis, 2007, p. 746, "Oseriates "name of an Illyrian tribe,"..."
  2. ^ The Cambridge Ancient History, Vol. 10: The Augustan Empire, 43 BC-AD 69 (Volume 10) by Alan Bowman, Edward Champlin, and Andrew Lintott, 1996, p. 579.
  3. ^ Z. Andrea, Kultura Ilire e Tumave në Pellgun e Korçës, Tiranë 1985.
  4. ^ A. Koka, The Illyrian Prehistorical Culture in Albania, Tiranë 1985.