Osmanishtja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Osmanishtja (turk : Osmanlıca ose Türkçesi), (Osmanli otoman turk : لسان عثمانی ose lisân-ı) ndryshme gjuhën Turkish që është përdorur si gjuhë administrative dhe letrare i Perandorisë Osmane. Ajo pati gjerësisht huazime nga Arabisht dhe persisht Gjuhët dhe ishte shkruar në një variant i shkrimin arabisht.

Si rezultat i këtij procesi, Otomane turke ishte kryesisht i pakuptueshëm për pak - anëtarë të arsimuar më të ulët dhe rurale të shoqërisë, i cili vazhduar të përdorin kaba Türkçe ose "turk i përafërt", e cila ishte shumë më e pastër dhe e cila është bazë e turk moderne gjuha.