Pagjaksia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pagjakësia (Hypoferremia) apo Sideropenia - (Mangësi hekuri në gjak: nga greqishtja e lashtë σίδηρος, sídheros - hekur dhe πενία, penía - mangësi) d.m.th mangësi të sasisë së hekurit në një organizëm. Zakonisht kjo mangësi, paraqitet si e padukshme. Kur shenjat, si shkak i kësaj mangësie, paraqiten, atëhere flitet për Anemi.