Plus Communication

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Plus Communication
Industria Telekomunikacion
Themeluar 10 qershor 2009, në treg që më 6 dhjetor 2010
Selia Tirana
Kryesuesit Matilda Shehu
Produkte Programe me parapagesë,programe me kontratë, shërbime të ndryshme
Punonjësit 312 (në 2016)
Adresa e internetit www.plus.al

Plus Communication SH.A (e njohur me emrin PLUS), është e para dhe e vetmja kompani 100% shqiptare e telekomunikacionit në vend.Plus Communication u themelua në qershor të vitit 2009, pas marrjes së Autorizimit Individual (liçensës) nga AKEP për të ofruar shërbime të telefonisë së lëvizshme, si ofertuesi me vlerën më të lartë.

Shërbimet e para kompania i hodhi në treg në 6 dhjetor 2010 dhe brenda një kohe shumë të shkurtër arriti të mbulojë me sinjal cilësor deri në 99 % të territorit shqiptar.Pajtimtarët e PLUS shfrytëzojnë rrjetin, produktet dhe shërbimet cilësore e të shumëllojshme, duke plotësuar çdo nevojë të tyre për komunikim të plotë dhe ekonomik.

Plus Communication zgjeron vazhdimisht rrjetin e saj të shpërndarjes në të gjithë vendin, duke qenë sa më pranë kërkesave të pajtimtarëve, me qëllim përmbushjen më së miri të tyre. Përmbushja e nevojave të konsumatorëve mbetet në fokus të kompanisë, duke u ofruar jo vetëm produkte dhe shërbime cilësore, por edhe transparencë e të drejtën e zgjedhjes.

PLUS, si kompania më e re në tregun e telekomunikacionit, shfrytëzoi avantazhin e përdorimit të teknologjisë më të avancuar, si dhe një rrjet të konsoliduar për të përballuar çdo sfidë teknologjike të së ardhmes, duke bashkëpunuar me shumë kompani prestigjoze ndërkombëtare, si:

 • Nokia Siemens, si furnitori i rrjetit të mbulimit me sinjal (Radio Access Network) dhe pajisjeve të Core Network (centralit qendror).
 • NEC, i përzgjedhur si furnitori i rrjetit backbone (rrjeti bazë i mbulimit).
 • Comverse, i përzgjedhur për të ofruar pajisjet BSS / VAS (sistemi i tarifimit, shërbimet e të dhënave dhe mesazheve të shkruara, si edhe për shërbimet me vlerë të shtuar).
 • SAP, i përzgjedhur për sistemin financiar

PLUS është unik, duke qenë i vetmi biznes shqiptar në tregun e telekomunikacionit. Ky është një privilegj për PLUS, që në ndryshim nga operatorët e tjerë të tregut me kapital të huaj, do të ri-investojë fitimet e tij në Shqipëri, duke nxitur në këtë mënyrë shpërndarjen e përfitimeve për të gjithë dhe zhvillimin ekonomik te vendit.

Aksionerët e PLUS[redakto | përpunoni burim]

Plus Communication është një kompani e zotëruar 100% nga aksionerë shqiptarë:[1]

 • ALBA-TRADE Handles
 • UNION GRUP SH.P.K
 • Vjollca Hoxha
 • Albanian Distribution & Development
 • Geront Çela
 • Aci Mobile
 • Genc Turku
 • Armand Duka
 • Bukurosh Stafa
 • Lutfi Nuriu
 • EURO-ALBA-EA
 • Matilda Shehu
 • Ahmet Muçaj
 • JON INVESTMENT
 • ENERGYSOLUTION
 • Edevaldo Haxhiu
 • Post Telekomunikacioni i Kosovës
 • Moni Buchnik
 • Punonjës të PLUS

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Burimet[redakto | përpunoni burim]