Podolsk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Podolsk (Rusisht: Подо́льск) është një qytet industriale dhe qendër administrate të Rreth i Podolskut në Qarku i Moskos, Rusi. Gjendja e qytetit është rrëzë lumit Pahra, qe është një degë i lumit Moskos. Qyteti Podolsk është mi madh vëndbanim në Qarkun i Moskos dhe sipas regjistrimit të populit në 2002, Podolsk kishte 180,963 banorë.