Portal:Ulqini/Intro

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Coat of Arms of Ulcinj.svg
Ulqini është një qytet bregdetar dhe komunë në Mal të Zi. Qyteti i Ulqinit ka 19,707 banorë dhe shumica e tyre janë Shqiptarë. Është i njohur për plazhet e tijë ranore dhe shkëmbore (siç është Plazhi i Madhë), për ullishtën, për natyrën e tij mahnitëse (siç janë Ada e Bunës dhe Liqeni i Shasit) dhe për objekte të ndryshme kulturo-historike (siç janë Kalaja dhe Kishë-Xhamia). Është themeluar në shekullin e V p.e.s dhe gjatë historisë së tij ka qenë i pushtuat nga shumë kombe të ndryshme si Romakët, Bizantinët, Sllavët, Venecianët, Osmanët dhe shumë të tjerë.

Lexoni më shumë...

Coat of Arms of Ulcinj.svg