Jump to content

Portal:Ulqini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

 Gjeografia       Historia       Ekonomia & Filozofia       Arti & Kultura       Feja       Shkenca & Teknologjia       Sporti

Portali tematik · Indeksi alfabetik · Artikuj sipas kategorive · Artikuj të mirë · Artikuj të përkryer

Kryefaqja Organizata Vendbanime Histori Turizëm Kategori
Mirë se vini në portalin e Ulqinit
Ulqini është një qytet bregdetar dhe komunë në Mal të Zi. Qyteti i Ulqinit ka 19,707 banorë dhe shumica e tyre janë Shqiptarë. Është i njohur për plazhet e tijë ranore dhe shkëmbore (siç është Plazhi i Madhë), për ullishtën, për natyrën e tij mahnitëse (siç janë Ada e Bunës dhe Liqeni i Shasit) dhe për objekte të ndryshme kulturo-historike (siç janë Kalaja dhe Kishë-Xhamia). Është themeluar në shekullin e V p.e.s dhe gjatë historisë së tij ka qenë i pushtuat nga shumë kombe të ndryshme si Romakët, Bizantinët, Sllavët, Venecianët, Osmanët dhe shumë të tjerë.

Lexoni më shumë...

Lajmeredakto
A e dini seredakto
  • Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së vitit 2011 Ulqini i ka 10828 banorë me 3245 ekonomi familjare dhe 6669 banesa( shtëpi banimi).
  • Sipas regjistrimit të vititi 2003 Shqipëtarë kan qenë 20.664 ose 78,17%.
  • Ulqinit i duhen emrat autoktonë të rrugëve dhe shesheve.
  • Emërtimi i rrugëve dhe shesheve në Ulqin edhe sot e kësaj dite mbetet e hapur. Gjykata kushtetuese malazeze, me kërkesën e një partie opozitare proserbe dy herë e ka rrëzuar vendimin e Parlamentit të Ulqinit rreth emërtimeve "shqip", të miratuar nga Koalicioni "shqiptarët bashkë" që në vitin 2005.
Biografi e zgjedhurredakto
Citateredakto
Portale të ngjajshmeredakto
  Durrësi     Prishtina     Tirana     Tivari     Shkupi     Shkodra     Lezha     Presheva     Prizreni     Vlora     Tregu i Ri     Gjakova  
WikiProjekteredakto
WP:Qytete WP:JemiNjë
qytete nga bota qytete shqiptare
Wikipedia:Projekti Qytete
Wikipedia:Projekti_Jeminjë
Jeni nga Ulqini, vendosni këto babela në faqen tuajStampa:Localurl: redakto
Emblema e Ulqinit Ky përdorues vjen nga Ulqini Emblema e UlqinitEmblema e Ulqinit Ky përdorues është Ulqinak Emblema e UlqinitEmblema e Ulqinit Kjo përdoruese është Ulqinake Emblema e Ulqinit{{User Ulqini}} {{User Ulqinak}} {{User Ulqinake}}