Portal:Prizreni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
redakto 
Portali Prizreni
Emblema - Prizren.jpg
Mirë se Vini në portalin
Prizren
qytet i ngritur në trojet antike
Emblema - Prizren.jpg
Harta
PRIZRENI
Harta
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
PrizreninWikipedia.
redakto 
Artikulli i muajit

Si një qytet me larmi kulturash, Prizreni, ishte qender jo vetëm e kulturës shqiptare, por edhe kulturave të popujve që jetonin në Dardanië antike e deri tek popujt që kaluan në këtë pjesë të Balkanit. Prizreni në këtë pjesë të Balkanit është i njohur edhe për tolerancën fetare ndërmjet komuniteteve e popullsive të ndryshme. Këtë e dëshmojnë edhe objektet fetare që nga koha bizantine e deri më sot.>>>

redakto 
Fotografia e muajit
redakto 
A e dini se
  • ... Komuna e Prizrenit sipas rezultateve preliminare te regjistrimit të popullsisë së vitit 2011 ka 37 557 banesa(shtëpi), 29 458 ekonomi fmiljare dhe 178 112 banorë.
redakto 
Prizreni Temat
redakto 
Burime interneti


redakto 
Këndi yt
Prizreni zë një vend të veçantë në historin e Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, u bë kryeqendër e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, që u themelua me 10 Qershor 1878. Në Prizren pati selin e vet edhe Qeveria e përkohshme Shqiptare (1881) e kryesuar nga banori i njohur i këtij qyteti, Ymer Prizreni.
redakto 
Portala të ngjashëm

Stema e Bashkisë Berat.svg COA Bujanovac.png Coat of arms of Debar Municipality.png Stema e Bashkisë Durrës.svg Coat of arms of Elbasan.svg Logo ferizaj.jpg Coat of arms of Fier.svg Gjakova stema.jpg GjilaniEmblema.JPG Stema e Bashkisë Gjirokastër.svg Stema e Bashkisë Korçë.svg Stema e Bashkisë Kukës.svg Coat of arms of Kumanovo Municipality.svg Stema e Bashkisë Lezhë.svg COA Medveđa.png VushtriaEmblema.PNG Peja - Logo.jpg Coat of arms of Plav.png Presevo-grb.png Stema e Komunës Prishtinë.svg Emblema - Prizren.jpg Stema e Bashkisë Shkodër.svg Coat of arms of Skopje.svg Stema e Bashkisë Tiranë.svg Novi Pazar (Grb).png Coat of Arms of Bar.png Coat of Arms of Ulcinj.svg Stema e Bashkisë Vlorë.svg

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

redakto 
Prizreni Lajme
Jemi nje.PNG

Qeveria vendos për themelimin e Universitetit të Prizrenit

[1] Kryeministri Berisha shpallet “QYTETAR NDERI” i Prizrenit

redakto 
Biografi e zgjedhur
redakto 
Citate
redakto 
Prizreni Lista
redakto 
Kategori
redakto 
WikiProjekte
redakto 
Artikuj që duhet përmirësuar
redakto 
SubPortala

Fresko kujtesën e serverit