Portal:Shkodra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
redakto 
Portali Shkodra
Stema e Bashkisë Shkodër.svg
Mirë se na kini-vini në portalin
S H K O D R A
Stema e Bashkisë Shkodër.svg
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
ShkodrësWikipedia.
redakto 
Artikulli i muajit
Martin Camaj (Telumë-Kllogjena, 13 korrik 1927 - Mynih, 12 mars 1992) ishte shkrimtar, akademik dhe albanolog shqiptar. >>>
redakto 
Fotografia e muajit
redakto 
A e dini se

... në vitin 181 para erës së re, Genti për kryeqendër të mbretërisë së tij zgjodhi qytetin e Shkodrës, emrin e të cilit më vonë latinët e Romës e shkruanin si Scodrinon.

... se Shkodra ndodhet vetëm 16m mbi nivelin e detit.

... Qyteti i Shkodrës është themeluar në shek e IV p.k. prej fisit te Labeateve gjate sundimit të Gentit (181-168) përreth kështjellës Rozafa.

... Në kohën e sundimit të Dioklecianit, pjesa jugore e Dalmacisë nga gjiri i Kotorrit poshtë, u shkëput dhe u krijua një provincë tjetër me emrin Prevali.

redakto 
Shkodra Temat
redakto 
Këndi yt
redakto 
Portala të ngjashëm

Stema e Bashkisë Berat.svg COA Bujanovac.png Coat of arms of Debar Municipality.png Stema e Bashkisë Durrës.svg Coat of arms of Elbasan.svg Logo ferizaj.jpg Coat of arms of Fier.svg Gjakova stema.jpg GjilaniEmblema.JPG Stema e Bashkisë Gjirokastër.svg Stema e Bashkisë Korçë.svg Stema e Bashkisë Kukës.svg Coat of arms of Kumanovo Municipality.svg Stema e Bashkisë Lezhë.svg COA Medveđa.png VushtriaEmblema.PNG Peja - Logo.jpg Coat of arms of Plav.png Presevo-grb.png Stema e Komunës Prishtinë.svg Skeda:Emblema - Prizren.jpg Stema e Bashkisë Shkodër.svg Coat of arms of Skopje.svg Stema e Bashkisë Tiranë.svg Novi Pazar (Grb).png Coat of Arms of Bar.png Coat of Arms of Ulcinj.svg Stema e Bashkisë Vlorë.svg

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

redakto 
Shkodra Lajme
Jemi nje.PNG

E shtune, 18 Maj 2007 :
Pas kërkesave të vazhdueshme të Bashkisë së shkodrës, Ministria e Trasportit Punëve publike, Trasportit dhe Telekomunikacionit ka bërë së fundmi akordimet e fondeve shtesë për të bërë të mundur përfundimin me sukses të investimeve më të fundit në infrastrukturen rrugore, që po bëhen në Shkodër. [1]

redakto 
Biografi e zgjedhur
redakto 
Citate
redakto 
Shkodra Lista
redakto 
Kategori
redakto 
WikiProjekte
redakto 
Artikuj që duhet përmirësuar
redakto 
SubPortala

Fresko kujtesën e serverit