Wikipedia:Fillimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Faqja kryesore   Redaktimi   Formatizimi   Lidhjet e brendshme   Lidhjet e jashtme   Faqet e diskutimit   Mbani në mend   Regjistrimi   Direktivë e themelore   Më shumë    

Udhëzues për Fillestarët - Mirë se vini!

SABIT ABDYLI


Sabiti Abdyli u lind në vitin 1946 në fshatin Kabash, komuna e Vitisë,. Shkollën fillore dhe të mesmen i kreu në Viti, kurse Fakultetin filozofik, dega gjuhë letërsi shqiptare në Prishtinë. Ka punuar në arsim; 1968 - 1981 në shkollën fillore në Viti dhe 1981-1999 në gjimnazin e Vitisë. Ka botuar këto vepra:

  1. Kabashi i Anamoravës, 1997, Prishtinë (monografi)
  2. Ankthi i pranverës ’99, 2004, Prishtinë (ditar lufte)
  3. Kohë e lumtur, 2005, Prishtinë (përmbledhje me poezi)
  4. Bijtë e shqipes në token e reve të baradh, 2010, Auckland. (artikuj për imigrimet e shqiptarëve në Zelandë të Re etj.)
  5. Na kabashi jem t’nadam nji zjarrmi (monografi), Gjilan, 2013
  6. Letra anekdota e aforizma, Gjilan, 2013
  7. Dallgë malli, (poezi), Prishtinë, 2016
  8. Tybe këta veç kabashë janë, Prishtinë, 2016

Që nga 29 tetori i vitit 1999 jeton në qytetin e Aucklandit dhe vazhdon të merret me shkrime. Është aktiv në organizimin e aktiviteteve kulturore në mesin e Mërgatës shqiptare në Zelandë të Re. Shkruan e boton artikuj në gazeta në gjuhën shqipe në USA, Kosovë e Shqipëri.


References

  • Abdyli, Sabit . "Bijtë e shqipes në token e reve të baradh", Auckland, fq.4, 2010.
  • Abdyli, Sabit . "Letra anekdota e aforizma", Gjilan, fq.184, 2013.

Wikipedia është një enciklopedi e redaktuar bashkërisht ku edhe ju mund të ndihmoni. Ky udhëzues do t'ju ndihmojë të bëheni kontribues.

Faqet në vijim do të shpjegojnë karakteristikat e Wikipedisë, duke ju dhënë informacion për komunitetin e Wikipedisë dhe politikat e saj.

Ky është një udhëzues themelor dhe jo përmbledhje e gjërë udhëzimesh. Nëse doni më shumë detaje, do të gjeni lidhje me faqet që përmbajnë më shumë informacion. Gjithashtu shikoni Wikipedia:Ndihmë

Do të gjeni edhe lidhje tek faqet "livadhe" ku mund të ushtroni atë që po mësoni. Provoni gjërat dhe ndjehuni të lirë të eksperimentoni! Askush nuk pengohet nëse bën rrëmujë në faqet "livadhe".

Shënim: Udhëzuesi është ndërtuar sipas pamjes së zakonshme (MonoBook). Nëse jeni regjistruar dhe keni ndryshuar preferencat, vendndodhja e lidhjeve mund të ndryshojë.

Në vazhdim: Si të redaktojmë