Portal:Dibra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
redakto 
Portali Dibra
Flag of Albania.svg
Mirsevini në portalin
D I B R A
Flag of Albania.svg
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
PeshkopinëWikipedia.
redakto 
Artikulli i muajit

Elez Sadik Koçi lindi në vitin 1856, në fshatin Ostreni i Madh, në Dibër nga një familje e thjeshtë. Në moshën 12 vjeçare nisi shkollën fillore dhe më pas vazhdoi shkollën e mesme fetare në Manastir. Në vitin 1876, Elezi mbaroi shkollën e mesme, por nuk pranoi vendimin e Myftiut te Dibrës së Madhe për tu emëruar si hoxhë, sepse nuk donte të vihej në shërbim te Perandorisë Osmane.

Mori pjesë në Kongresin e Dibrës dhe në Kongresin e Manastirit (1908). Në fund të vitit 1909 pas kthimit nga kongresi I Manastirit, së bashku me Hoxhë Muglicen, mblodhën kuvende të ndryshme për të përhapur idetë e këtij kongresi. Autoritetet turke dërguan forca ushtarake për të shtypur veprimtarinë e tyre. Në luftimet që pasuan, morën pjesë patriotë të shquar dibranë si: Avdi Hoxha Sallai, Qazim Duka, Haziz Lila e të tjerë.>>>

redakto 
Fotografia e muajit
redakto 
A e dini se

Dibra ka më shumë se 110000 banorë. Dibra shtrihet në 1088 km2

redakto 
Dibra Temat
redakto 
Këndi yt
redakto 
Burime interneti
redakto 
Portala të ngjashëm

Stema e Bashkisë Berat.svg COA Bujanovac.png Coat of arms of Debar Municipality.png Stema e Bashkisë Durrës.svg Coat of arms of Elbasan.svg Logo ferizaj.jpg Coat of arms of Fier.svg Gjakova stema.jpg GjilaniEmblema.JPG Stema e Bashkisë Gjirokastër.svg Stema e Bashkisë Korçë.svg Stema e Bashkisë Kukës.svg Coat of arms of Kumanovo Municipality.svg Stema e Bashkisë Lezhë.svg COA Medveđa.png VushtriaEmblema.PNG Peja - Logo.jpg Coat of arms of Plav.png Presevo-grb.png Stema e Komunës Prishtinë.svg

Stema e Bashkisë Shkodër.svg Coat of arms of Skopje.svg Stema e Bashkisë Tiranë.svg Novi Pazar (Grb).png Coat of Arms of Bar.png Coat of Arms of Ulcinj.svg Stema e Bashkisë Vlorë.svg

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

Fresko kujtesën e serverit