Portal:Medvegja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
redakto 
Portali Medvegja
COA Medveđa.png
Mirë se na kini-vini në portalin
M E D V E GJ A
COA Medveđa.png
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
MedvegjënWikipedia.
redakto 
Artikulli i muajit

UÇPMB (Ushtria Çlirimtare për Preshevë Medvegjë dhe Bujanoc)
Duke shfrytëzuar rrrethanat e krijuara të pasluftës në Kosovë dhe në rajon, një guerile tjetër shqiptare do ta shohë dritën në Luginën e Preshevës. Prezenca ndërkombëtare në rajon, konkretisht, zona e sigurisë etj, ndikuan që UÇPMB-ja ta ngritë çështjen e fjetur të këtyre tokave shqiptare në një problem ndërkombëtar.

UÇPMB-në, ashtu si dhe UÇK-në, e kishte formuar Lëvizja Popullore e Kosovës, një organizatë e vjetër mbarëshqiptare. Mirëpo, me përfundimin e Luftës në Kosovë, drejtoria politike e UÇK-së, me në krye Hashim Thaçin, në një mbledhje në Prizren, përpiqen ta shkatërrojnë LPK-në. Këto përpjekje në mbledhje i kundërshtoi vendosmërisht Ali Ahmeti, i cili bashkë me Emrush Xhemailin, Fazli Veliun etj., më vonë do të arrijnë ta riorganizojnë LPK-në >>>

redakto 
Fotografia e muajit

???

redakto 
A e dini se

... në rajonin e Medvegjës shkolla për nxënësit shqiptarë është hapur në vitin 1899 por me mësim në gjuhën serbe, e njohur me emrin "Shkolla te Xhamia" në Siarinë.

redakto 
Medvegja Temat
redakto 
Këndi yt
redakto 
Portala të ngjashëm

Stema e Bashkisë Berat.svg COA Bujanovac.png Coat of arms of Debar Municipality.png Stema e Bashkisë Durrës.svg Coat of arms of Elbasan.svg Logo ferizaj.jpg Coat of arms of Fier.svg Gjakova stema.jpg GjilaniEmblema.JPG Stema e Bashkisë Gjirokastër.svg Stema e Bashkisë Korçë.svg Stema e Bashkisë Kukës.svg Coat of arms of Kumanovo Municipality.svg Stema e Bashkisë Lezhë.svg COA Medveđa.png VushtriaEmblema.PNG Peja - Logo.jpg Coat of arms of Plav.png Presevo-grb.png Stema e Komunës Prishtinë.svg

Stema e Bashkisë Shkodër.svg Coat of arms of Skopje.svg Stema e Bashkisë Tiranë.svg Novi Pazar (Grb).png Coat of Arms of Bar.png Coat of Arms of Ulcinj.svg Stema e Bashkisë Vlorë.svg

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

Fresko kujtesën e serverit