Portal:Ulqini/Turizëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kryefaqja Organizata Vendbanime Histori Turizëm Kategori
Coat of Arms of Ulcinj.svg
Mirë se vini në portalin e Ulqinit
www.ulcinj.travel Faqja zyrtare e Organizatës Turistike të Ulqinit OTUL.png
www.ul-gov.me Faqja zyrtare e Komunës së Ulqinit Coat of Arms of Ulcinj.svg
www.busstation-ulcinj-montenegro.com Faqja zyrtare e Stacionit të Autobusëve

HOTELE
www.hotelotrant.me Hotel Otrant
www.ulcinjska-rivijera.com Hotelet Olympic , Bellevue dhe Ada
http://www.hotel-mediteran.com/alb Hotel Mediteran
www.albatros-hotels.com Hotel Albatros
www.hotel-dvoribalsica-montenegro.com Hotel Pallati i Balshajve
www.hotel-palatavenezia-montenegro.com Hotel Pallati i Venedikut
www.hotelhausfreiburg.me Hotel Haus Freiburg
www.hotelaida.net Hotel Aida

KAMPE
www.ulcinjska-rivijera.com Kampi Ada Bojana
www.safaribeach.me Kampi Safari
www.autokamptomi.com Kampi Tomi


DUHET TË VIZITONIredakto
Panorama of Ulcinj in Montenegro (2).jpg

Kalaja e Ulqinit

Kalaja e Ulqinit është një tërësi urbanistike dhe arqitektonike ndër më të vjetrat në Adriatik. Qe 25 shekuj si një enë me plot entuzjazëm e cila i ngjanë një anije të mbetur në zallë, Po me plot jetë , ndrrohën civilizimet –kulturat ku lanë gjurmë të dukëshme sod e kësaj dite.Është mendim i vetem që Kalaja me muret e veta Ilire, Citadelen, rrjetin e rrugëve, tregje dhe Sheshe, disa shtëpi dhe objekte me vlerë arkitektonike, e sidomos pejzazhi i qytetit, dhe urbanistika Paraqesin në tërësi një përmendore kulturo-historike me rëndësi të jashtëzakonhme.


Dolcinium kitesurf.jpg

Plazhi i Madh

Pothuajse nuk ka musafir i cili ka kaluar pushimin verorë në Ulqin , e që nuk ka vizituar Plazhen e Madhe të Ulqinit, ashtu që , nëse vendosni që pushimin tuaj ta kaloni në plazhën e Madhe me siguri se do të befasoheni me gjatësinë në kilometra të gjatë të plazhit ranorë,e cila sikur me një vi artistike,mjeshtrisht e vizatuar e bashkon me detin e pastertë. Plazha dhe fundi I detit mbulohen me ranë të hollë. Rana ka shum cilësi mjekuese, ashtu që ajo rekomandohet në rend tëparë përe,problemet me ishijas, reum , ekstremitete ,bosht të kurrizit…Plazha emadhe është ma e bukur kurë prnon dielli dhe koloriti i ngjyrave fillon lojen e bukur ku formon pikturën e përbashkët të ranes,detit dhe qiellit.


Buna-muendung.jpg

Ada e Bunës

Lumi Buna(ser.bojana. lat.Barbana)buron nga liqeni i Shkodrës. Eshtë e gjatë 44 kilometra,ndërsa me sasi të ujit që sjell në det,e treta në Mediteran (pas Nilit dhe lumit POnë Itali). Ajo eshtë rezervat natyrorë i botës bimore dhe asaj shtazore.Ekspertet e mbrendëshem dhe ato të jashtëm, në delten e këtij lumi kanë regjistruar 143 lloje dhe nenëlloje peshqish. Lumi Buna ështe vertet çudi e natyrorës, sepse fundi i shtratit të lumit është ,para se derdhet në det,dy metra nën nivelin e detit,e diku diku edhe pes metra nën nivelin e detit.Por gjithësesi e veçanta e këtij lumi është ajo se fundi i shtratit të sajë, duke filluar prej derdhjes, e terë gjatësija e sajë prej 36kmë është nën nivelin e detit.

DUHET TË PËRJETONIredakto

Mrekullitë e natyrës

Në qytetin jugor të bregëdetit Malazijas ,në Ulqin ,në gjirin në mes të hotel Albatrosit dh ish hotel Galebit, gjindet “Plazhi I femrave”, të cilën mjekët, për arësy të efektit sherues të burimit mineralo-sulfurik rekomandojnë sherimin e sterilitetit. Në breg të “Plazhit të femrave”buron uji mineralo- sulfuriK.Uji termik për here të parë është marrë në analyze para 81vitesh dhe që atëherë janë vërtetuar efektet e dobishëm të tij.Plazhi sulfurik në gjirin që gjendet në mes te pyllit të pishave paraqet një ambijent ideal për sherimin e smundjeve të cekura.Kur pikat e valëve të ujit të pastërt të detit përplasen me ate sulforik krijojnë makro dhe mikro molekula ideale të përshtatëshme për terapi natyrale, sqaron dr.Karamanaga dhe shton se gjinekologet tan mendojnë se kjo(terapi)është më efikase pas rrezitjes dhe larjes në ujin sulforik duke respektuar trajtimet mjeksore .


Kalërimi në Adë

Janë katër decenieje që ky është një prej atraksioneve në ketë ishull të bukur në grykë të Bunës në detin Adriatik. Të shëtisësh bregut të Ades çdo herë është kënaqësi, e sidomos me kuaj!?.Kjo është një përjetim dhe kënaqësi e cila nuk mund të harrohet. Mjekët pohojnë se kjo ka efekte terapeutike. Vend ideal për kalarim dhe shëtitje është plazhi i nudistëve i gjatë 3 kilometra. Shëtisni në plazh gjatë muzgut ose në mëngjes herët kur del drita, e kurë natyra luan me koloritin e ngjyrave,do të përjetoni vërtet çastet e pa harruara.


Skijimi me parashutë

Një ndër destinacionet më atraktive për “surf” në mediteran është pa dyshim plazhi i Madh në Ulqin dhe sipas “kajterve”me pervojë nga bota ,ajo ka potencial të jashtë zakonshëm.Skijimi në drras, me anë të eres në Adë të Bunës ose në plazhë të Madh, vërtetë është perjetim. “kitesurfingu”bën pjesë në sportet më të reja ekstreme dhe paraqet kombinimin e elementeve Windsurf-it,snowbord-it dhe paragliding-ut. Është shum dinamik,kombinim i windsurf-it,Wakeboard-it, gjimnastikes dhe disiplinve …. Kajtsurf është atraktiv”kalarim në uj”me ndihmen e ballonit të vogël (7-15m)special të dizajnuar gjegjësisht krahet/kajta.


MONUMENTEredakto
OBJEKTE FETAREredakto