Proshuta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Prosciutto di Parma.

Proshuta është mish i patymosur dhe i pagatuar nga këmba e derrit. Proshuta zakonisht shërbehet e prere holle. Ështe një gatim italian që ka llojet të ndryshme përgjatë Italisë. Mund te shërbehet si meze ose mund të jetë përbërës në gatime të tjera, si pica.