Jump to content

Meze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mezeja, në veri mezja, është kategoria e pjatave të para për hapje oreksi në Ballkan e Lindje të Mesme. Përgjithësisht është heje e krypur me sasi të vogël, që hahen nga pakëz duke pirë raki, mastikë, birrë, për t'i dhënë lezet pijes dhe mos me pi thatë. Tërësia e të cilave vaktit quhej mezellëk.[1]

  1. ^ Dizdari, Tahir (2005). Fjalori i orientalizmave në gjuhën shqipe. Tiranë: AIITC. fq. 654–655.