Punëtorët e botës, bashkohuni!

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Drapëri dhe çekiçi, simboli i komunizmit.

Slogani politik "Punëtorët e botës, bashkohuni!" është një nga thirrjet më të famshme të mbledhjes nga Manifesti Komunist (1848) Burimi vetë-botuar nga Karl Marxi dhe Friedrich Engels (gjermanisht: Proletarier aller Länder vereinigt Euch !, fjalë për fjalë "Proletarët e të gjitha vendeve, bashkohen!” por shpejt u popullarizuan në anglisht si "Punëtorët e botës, bashkohuni! Ju nuk keni asgjë për të humbur, por zinxhirët tuaj!")

Një variant e kësaj fjale ("Punëtorët e të gjitha tokave, bashkohen") është gjithashtu e shkruar në gurin e varrit të Marksit. Thelbi i sloganit është se anëtarët e klasave të punës në të gjithë botën duhet të bashkëpunojnë për të arritur fitore në konfliktin e klasës.