Qeveria e Vojvodinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Qeveria e Vojvodinës (serbisht: Влада Војводине / Vlada Vojvodine) është organi ekzekutiv i Krahinës Autonome të Vojvodinës, në kuadër të Republikës së Serbisë. Për veprimet e veta i përgjigjet Kuvendit të Vojvodinës. Të drejtat dhe detyrat e qeverisë janë të përcaktuara me Kushtetutën e Serbisë dhe me Statutin e Krahinës Autonome të Vojvodinës si akt suprem juridik.

Kompetencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitet e fundit qeveria ka ndërmarrë një sërë aktivitetesh intensive që synojnë rifitimin e kompetencave të krahinës, duke bërë një vëzhgim të situatës në të gjitha fushat dhe duke marrë masa për zhvillimin e ekonomisë dhe bujqësisë krahinore. Ajo ka inkurajuar konsolidimin e tendencave ekonomike dhe financiare në krahinë, rritjen e standardit të jetesës, avancimin e kujdesit shëndetësor, arsimit, kulturës dhe një zbatim më të madh të të drejtave të pakicave të të gjitha komuniteteve kombëtare. Synimi ka qenë gjithashtu zhvillimi i karakteristikave sociologjike, kulturore dhe të tjera të krahinës.

Qeveria aktuale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozicioni Portofoli Emri Partia
President Çështjeve të Përgjithshme Igor Miroviq style="background:#242970
" |
SNS
Nënkryetari Shëndeti Doc. dr Zoran Gojkoviq style="background:#242970
" |
SNS
Nënkryetari Urbanizimi dhe ekologjia Vladimir Galiq style="background:#242970
" |
SNS
Nënkryetari Arsimi, rregulloret, qeverisja dhe bashkësitë etnike Zsolt Szakállas style="background:#00732B
" |
SVM
Nënkryetari Çështjeve të Përgjithshme Branko Ćurçiq style="background:#A60C19
" |
SPS
Anëtar Bujqësia, administrimi i ujërave dhe pylltaria Çedomir Bozhiq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Financat Smiljka Jovanoviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Energjia, ndërtimi dhe transporti Ognjen Bjeliq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Veprimtaria e arsimit të lartë dhe kërkimit shkencor Zoran Millosheviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Kultura, informimi publik dhe marrëdhëniet e bashkësive fetare Dragana Millosheviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Ekonomia dhe turizmi Nenad Ivanišević style="background:#FF355E
" |
SDPS(SNS-nominated)
Anëtar Politika sociale, demografia dhe barazia gjinore Predrag Vuletiq style="background:#E62020
" |
PS(SNS-nominated)
Anëtar Zhvillimi rajonal, bashkëpunimi ndërrajonal dhe qeverisja vendore Aleksandar Sofiq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Sporti dhe rinia Dane Basta style="background:#242970
" |
SNS

Ish qeveritë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2008–2012[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozicioni Portofoli Emri Partia
President Çështjeve të Përgjithshme Bojan Pajtiq style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Informacion Ana Tomanova Makanova style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Bashkëpunimi rajonal dhe ndërkombëtar (i quajtur si bashkëpunim ndërrajonal pas marsit 2010) Ivana Dulić Marković (2008–19 shtator 2009)</br> Boris Barjaktarović (19 shtator 2009 – 5 prill 2011)
style="background:#3BB9FF
" |
G17 Plus
Nënkryetari Bashkëpunimi ndërrajonal dhe vetëqeverisja lokale Tomislav Stantić (ministër: 5 prill 2011 – 2012)</br> (nënkryetar: 1 qershor 2011 – 2012)
style="background:#3BB9FF
" |
G17 Plus
Nënkryetari Dushan Jakovljev style="background:#03C03C
" |
LSV
Nënkryetari Ekonomia István Pásztor style="background:#00732B
" |
SVM
Anëtar Financa Jovica Gjukiq style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Bujqësia, administrimi i ujërave dhe pylltaria Daniel Petroviq style="background:#03C03C
" |
LSV
Anëtar Arsimi Zoltán Jeges style="background:#00732B
" |
SVM
Anëtar Kultura Milorad Gjuriq style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Shëndeti Attila Csengeri style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Rregulloret, qeverisja dhe pakicat kombëtare Tamás Korhecz style="background:#00732B
" |
SVM
Anëtar Burimet e energjisë dhe mineraleve Radosllav Strikovic style="background:#A60C19
" |
SPS
Anëtar Shkenca dhe përparimi teknologjik Dragoslav Petroviq style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Arkitektura dhe urbanizimi Dušanka Sremački style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Mirëqenia dhe demografia Novka Mojiq style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Puna, punësimi dhe barazia gjinore Miroslav Vasin style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Sporti dhe rinia Modest Duliq style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Çështjet e mbrojtjes së mjedisit dhe zhvillimi i qëndrueshëm Sllobodan Puzovic style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Vetëqeverisja lokale dhe bashkëpunimi ndërkomunal Jadranka Beljan-Balaban (2008–17 qershor 2010)</br> Tomislav Stantić (17 qershor 2010 – 5 prill 2011)
style="background:#3BB9FF
" |
G17 Plus

2012–2014[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozicioni Portofoli Emri Partia
President Çështjeve të Përgjithshme Bojan Pajtiq style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Shkenca, avancimi teknologjik dhe arsimi i lartë dr Dragoslav Petroviq style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Bujqësia, administrimi i ujërave dhe pylltaria Goran Jeshiq style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Kultura dhe informacioni Slavisha Grujiq style="background:#03C03C
" |
LSV
Nënkryetari Arsimi, qeverisja dhe bashkësitë etnike Zoti Andor Deli style="background:#00732B
" |
SVM
Anëtar Ekonomia, punësimi dhe barazia gjinore Miroslav Vasin style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Financat Zoran Radoman style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Urbanizimi, ndërtimi dhe ekologjia Sllobodan Puzovic style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Burimet e energjisë dhe mineraleve Natasha Pavićević Bajić style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Bashkëpunimi ndërrajonal dhe pushteti vendor Branislav Bugarski style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Sporti dhe rinia Marinika Çobanu style="background:#03C03C
" |
LSV
Anëtar Shëndetësia, politika sociale dhe demografia Prof. dr Vesna Kopitoviq style="background:#FFE000
" |
DS

2014–2016[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozicioni Portofoli Emri Partia
President Çështjeve të Përgjithshme Bojan Pajtiq style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Ekonomia, punësimi dhe barazia gjinore Miroslav Vasin style="background:#FFE000
" |
DS
Nënkryetari Bujqësia, administrimi i ujërave dhe pylltaria Branislav Bogaroški style="background:#03C03C
" |
LSV
Nënkryetari Arsimi, qeverisja dhe bashkësitë etnike Mihály Nyilas style="background:#00732B
" |
SVM
Anëtar Shkenca, avancimi teknologjik dhe arsimi i lartë Vladimir Pavlov style="background:#DCDCDC
" |
asnje
Anëtar Kultura dhe informacioni Slavisha Grujiq style="background:#03C03C
" |
LSV
Anëtar Urbanizimi, ndërtimi dhe ekologjia Sllobodan Puzovic style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Shëndetësia, politika sociale dhe demografia Prof. dr Vesna Kopitoviq style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Financat Zoran Radoman style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Bashkëpunimi ndërrajonal dhe pushteti vendor Branislav Bugarski style="background:#FFE000
" |
DS
Anëtar Burimet e energjisë dhe mineraleve Nenad Stankoviq style="background:#DCDCDC
" |
asnje
Anëtar Sporti dhe rinia Marinika Çobanu style="background:#03C03C
" |
LSV

2016–2020[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozicioni Portofoli Emri Partia
President Çështjeve të Përgjithshme Igor Miroviq style="background:#242970
" |
SNS
Nënkryetari Çështjeve të Përgjithshme Gjorgje Miliçeviq style="background:#242970
" |
SNS
Nënkryetari Ekonomia dhe turizmi Ivan Gjokoviq style="background:#A60C19
" |
SPS
Nënkryetari Arsimi, rregulloret, qeverisja dhe bashkësitë etnike Mihály Nyilas style="background:#00732B
" |
SVM
Anëtar Bujqësia, administrimi i ujërave dhe pylltaria Vuk Radojeviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Veprimtaria e arsimit të lartë dhe kërkimit shkencor Zoran Millosheviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Kultura, informimi publik dhe marrëdhëniet e bashkësive fetare Miroslav Štatkić (deri më 6 mars 2018)</br> Dragana Milošević (duke filluar nga 6 mars 2018)
style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Urbanizimi dhe ekologjia Vladimir Galiq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Shëndeti Doc. dr Zoran Gojkoviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Politika sociale, demografia dhe barazia gjinore Predrag Vuletiq style="background:#E62020
" |
PS(SNS-nominated)
Anëtar Financat Smiljka Jovanoviq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Zhvillimi rajonal, bashkëpunimi ndërrajonal dhe qeverisja vendore Ognjen Bjeliq style="background:#242970
" |
SNS
Anëtar Energjia, ndërtimi dhe transporti Nenad Grbiq style="background:#FF355E
" |
SDPS(SNS-nominated)
Anëtar Sporti dhe rinia Vladimir Batez style="background:#242970
" |
SNS

Ndërtesa[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pallati Banovina, selia e Qeverisë së Vojvodinës.

Ndërtesa, e njohur si Pallati Banovina, është selia e Qeverisë së Krahinës Autonome të Vojvodinës. Ndërtesa ndodhet në Novi Sad, selia administrative e Vojvodinës.

Para Luftës së Dytë Botërore, ishte qendra e administrimit të Banovinës së Danubit (ose Banati i Danubit) të Mbretërisë së Jugosllavisë dhe rezidenca e Banit të Danubit, i cili sundonte mbi Banovinën e Danubit.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]