Jump to content

Radio Televizioni i Serbisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
RTS
Ndërtesat e Radio Televizionit të Serbisë në Beograd.

Radio Televizioni i Serbisë (Serbisht: Радио-телевизија Србије Radio-televizija Srbije; shkurt. PTC/RTS) është transmetuesi publik i Serbisë.

Ai transmeton dhe prodhon lajme, programe dramatike dhe sportive përmes radios, televizionit dhe internetit. RTS është anëtare e Unionit Evropian të Transmetuesve. Radio Televizioni i Serbisë ka 4 njësi organizative - radio, televizion, prodhim muzikor dhe label (PGP-RTS). Ai financohet kryesisht nga tarifat mujore të abonimit dhe të ardhurave nga reklamat.