Jump to content

Robyn

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Robyn në vitin 2011

Robin Miriam Carlsson, e mirënjohur me emrin e saj të skenës Robyn (lindur 12 qershor 1979) është një kant-autore suedeze e emëruar për çmime Grammy. Ajo u bë e njohur në fundin e viteve 90' me hitet "Show me love" dhe "Do You Know (What it Takes)". Prej atëherë ka filluar të ketë sukses botëror prej hitit te saj No 1 te shume dëgjuar edhe ne Shqipëri "With Every Heartbeat" duke pasuar me publikimin e albumit të saj te quajtur gjithashtu Robyn.

Ajo është gjithashtu bashkepunëtore e shpeshtë e grupit elektronik norvegjez Röyksopp.