Rochebaron

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rochebaron

  Rochebaron është një djathë blu i butë i bërë nga qumështi i pasterizuar i lopës, në qytetin Beauzacrajonin e Auvernjës, në Masivin Qëndror, Francë.

Ky djathë është një nga disa djathë që bëhen duke gjizë qumështi dhe duke ndarë gjizën nga hirra . I shtypur në kallëpe, Rochebaron shpohet më pas me tela të ngopura me Penicillium glaucum për të prodhuar venat blu përmes trupit të butë të bardhë të djathit. Korja e hirit të ngrënshëm është gri e errët.