Jump to content

Rosa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rosa
Rosa mandarin
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Superfamilja:
Familja:

Rosa është emri i zakonshëm për specie të shumta në familjen e shpendëve ujorë Anatidae i cili gjithashtu përfshin mjellmat dhe patat. Rosat janë të ndarë në disa nënfamilje në familjen Anatidae; ato nuk përfaqësojnë një grup monofletik (grupi i të gjithë pasardhësve të një specie të vetme stërgjyshore të vetme) por një takson formë, pasi mjellmat dhe patat nuk konsiderohen rosa. Rosat janë kryesisht zogj ujorë, kryesisht më të vegjël se mjellmat dhe patat, dhe mund të gjenden si në ujë të freskët ashtu edhe në ujë të detit.