Rosella Sensi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rosella Sensi

Rosella Sensi (Romë, 18 dhjetor 1971) është një sipërmarrëse dhe drejtuese ekzekutive sportive italiane.

Ajo u diplomua në Universitetin LUISS, ka shërbyer si CEO dhe nga 28 gusht 2008 është presidente e A.S Romës, e cila pasoj babain Franco Sensi i të cili ishte president deri në ditën e vdekjes së tij, 17 gusht 2008. Ajo është gjithashtu kryetare e biznesit familjar Italpetroli.

Rosella Sensi është gruaja e dytë presidente e Romës përpara saj, e veja e Dino Viola, Flora, mori pas vdekjen së bashkëshortit të saj në 1991 drejtimin e klubit. Aktualisht Rosella Sensi është një nga dy femrat që udhëheqin një klub futbolli në Serie A, Francesca Menarini (Presidente e Bolonjës) është tjetra. Rosella Sensi ka që nga viti 2006 që është nënkryetare e Lidhjes Futbollit (Lega Calcio).