Rrafshnalta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rrafhnalta është vend i rrafsht , që shtrihet mbi 500 m lartësi mbidetare. Rrafshnaltat rëndom shfaqen në malet masive, por edhe në vargmalet. Sipas mënyrës së krijimit, rrafshnaltat ndahen në : strukturore, gërryese dhe vullkanike.