Jump to content

Rruga evropiane E80

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rruga evropiane E80 është një nga rrjeti E-rrugëve ndërkombëtare. Fillon nga Lisaboni, Portugali, dhe mbaron në Gürbulaku, Turqi, në kufi me Iranin.

Kjo rrugë kalon nëpër : LisabonSalamancaValladolidBurgosVitoria-Gasteiz – San Sebastián – Toulouse –Nice – Genova – Rom – Pescara ... Dubrovnik – Petrovac - Podgorica - Prishtinë – Nish - Sofje –Edrenë - Stamboll – Izmit – Gerede – Merzifon – Erzurum – Gürbulak – Republika Islamike e Iranit.

Rruga e Evropës E80 vazhdon në autostradën Aziatike 1.