Sharra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shkëputja e sharrës rreth vitit 1425 me një kornizë ose sharrë brezi mbi mbajtëse dhe jo mbi një gropë sharre.

Një sharrë është një mjet i përbërë nga një teh, tel ose zinxhir i fortë me një skaj të fortë të dhëmbëzuar. Përdoret për të prerë materiale, shumë shpesh dru, edhe pse ndonjëherë metal ose gur. Prerja bëhet duke vendosur skajin e dhëmbëzuar kundër materialit dhe duke e lëvizur atë me forcë përpara dhe me më pak energji mbrapa ose vazhdimisht përpara. Kjo forcë mund të zbatohet me dorë ose mund të mundësohet nga avulli, uji, energjia elektrike ose burime të tjera të energjisë. Një sharrë gërryese ka një teh rrethore me fuqi të projektuar për të prerë metalin ose qeramikën.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]