Sherefedin Shehu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sherefedin Shehu
Skeda:Sherefedin Shehu.jpg
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
2009 – Vazhdon
Të dhënat personale
Lindi më: 25 maj 1956
Lindi në: Dibër
Kombësia: Shqiptar
Profesioni: Politikan
Partia politike: PD

Sherefedin Shehu është deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë.[1][2]

Shehu është profesor dhe expert i financave dhe buxhetit, me experiencë 35 vjecare akademike dhe profesionale.

Ka kryer studime dhe dhënë leksione në Universitetin e Illinois në SHBA dhe ka marre pjesë në konferenca shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare si dhe botuar artikuj shkencorë dhe libra.

Në vitin 1998 ka marrë Certifikatën e Exelences “Who’s Who in Global Banking and Finance” dhe ka kontribuar në reformimin e finacave dhe administratës publike sipas modeleve moderne më të përparuara.

Në periudhën 2005-2009 ka kryer detyrën e Zëvendësministrit të Financave. Në këtë detyrë është emëruar pas një karriere të gjatë si profesor dhe shef i katedrës së finacave publike, menaxhimit financiar, sistemit tatimor dhe auditit.

Ka punuar Drejtor i Thesarit dhe konsulent me projeketet e Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), Institutit të Shoqërisë së Hapur (OSI) në Hungari dhe Institutit të Bankës Botërore.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë 2013-2017

Lista e deputetëve të Legjislaturës VIII të Kuvendit të Shqipërisë

Shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ KQZ Rezultatet Përfundimtare të Zgjedhjeve për Kuvendin e Shqipërisë 2013
  2. ^ Kuvendi i Shqipërisë - Jetëshkrimet e deputetëve