Jump to content

Shitja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një shitës plazhi duke i shitur gjerdan një turisti në Meksikë.

Shitjet janë aktivitete që lidhen me shitjen ose numrin e mallrave të shitura në një periudhë të caktuar kohore të synuar. Ofrimi i një shërbimi për një kosto konsiderohet gjithashtu një shitje. Një periudhë gjatë së cilës mallrat shiten me një çmim të reduktuar mund të quhet gjithashtu "shitje".

Shitësi, ose ofruesi i mallrave ose shërbimeve, përfundon një shitje në një ndërveprim me një blerës, i cili mund të ndodhë në pikën e shitjes ose në përgjigje të një urdhri blerjeje nga një klient. Ka një kalim të titullit (pronës ose pronësisë) të sendit dhe zgjidhjes së një çmimi, në të cilin arrihet marrëveshja për një çmim për të cilin do të ndodhë kalimi i pronësisë së sendit. Shitësi, jo blerësi, zakonisht e kryen shitjen dhe ajo mund të përfundojë përpara detyrimit të pagesës. Në rastin e ndërveprimit indirekt, një person që shet mallra ose shërbime në emër të pronarit njihet si shitës ose shitës ose shitës, por kjo shpesh i referohet dikujt që shet mallra në një dyqan/dyqan, në të cilin rast janë edhe terma të tjerë. e zakonshme, duke përfshirë shitësin, shitësin dhe shitësin me pakicë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]