Shkolla alternative

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shkolla alternative është një lloj institucioni arsimor me një program si dhe metoda mësimore të cilat konsiderohen si jodradicionale. [1] Shkolla të tilla ofrojnë një gamë të gjerë filozofish arsimore dhe metodash mësimore; disa kanë orientime të forta politike, studimore, apo filozofike, ndërsa të tjerët janë më shumë kuvende ad hoc të mësuesve dhe studentëve të pakënaqur me ndonjë aspekt të arsimit të zakonshëm ose tradicional .

Disa shkolla bazohen në qasje pedagogjike të cilat ndryshojnë nga ajo e pedagogjisë kryesore të një kulture të caktuar, ndërsa disa shkolla të tjera janë për nxënës të talentuar, fëmijë me nevoja të veçanta, fëmijë që kanë rënë nga pista arsimore dhe / ose të dëbuar nga shkolla e tyre bazë, fëmijë të cilët dëshirojnë të eksplorojnë sistemin e parregullt ose më pak të ngurtë të të mësuarit, etj. [2] [3]

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Definition of alternative school, accessed August 9, 2007.
  2. ^ Aron, L. (2009). Making Schools Different: Alternative Schooling in the USA. New Delhi: SAGE Publications India Pvt. Ltd.
  3. ^ Vittachi, Sarojini., & Raghavan, Neeraja. (2007). Alternative Schooling in India. New Delhi: SAGE Publications.