Shtëpia Botuese Onufri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e Shtëpisë Botuese Onufri

Shtëpia Botuese Onufri është një shtëpi botuese e pavarur shqiptare me qendër në Tiranë, Shqipëri dhe një degë në Prishtinë. Onufri u themelua në vitin 1992 në Elbasan dhe konsiderohet si shtëpia kryesore për botimeve e punimeve klasikëve dhe shkencore në gjuhën shqipe. Ajo gjithashtu boton edhe vepra të autorëve dhe studiuesëve të huaj në italisht dhe anglisht. Shtëpia Botuese Onufri ose Onufri Botime është emërur sipas piktorit të shekullit të 16të Onufri. Themeluesi i shtëpisë botuese dhe drejtor ekzekutiv i tanishëm është Bujar Hudhri.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1992 Bujar Hudhri themeloi Onufrin shpejt pas rënies së komunizmit me një vizion për të vazhduar përhapjen e kulturës shqiptare në një kohë të historisë së Shqipërisë, kur popullata e saj ishte e magjepsur me veprat e huaja.[1]

Çmimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Titujt[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Titujt më të rëndësishme të publikuara nga Onufri përfshijnë:

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Padgett, Ron. Albanian Diary. Great Barrington, MA: The Figures, 1995. p. 5.

Lidhjet e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]