Shtatë të urtit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mozaiku me Shtatë të urtit (Në qendër ndodhet Kaliopa, lartë në vendin e numrit 12 ndodhet Sokrati pas të cilit duke filluar nga pozicioni i numrit 1 paraqiten me radhë Shtatë të urtit)

Shtatë të urtit ishte një titull për shtatë filozofët, burrështetasit dhe ligjvënësit helenë të shekullit VI p.e.s. të cilët dalloheshin për urtësinë dhe zgjuarsinë e tyre. Ky titull iu dha atyre nga ana e filozofisë tradicionale antike helene duke filluar nga Platoni e këtej.

Shtatë të urtit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]