Dallime mes rishikimeve të "Kreu i shtetit"

Jump to navigation Jump to search
Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.5
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.8.5)
 
Sipas neni 83 të [[Kushtetuta e Kosovës|Kushtetutës së Kosovës]], [[Kryetari i Kosovës|Presidenti i Republikës së Kosovës]]  është kreu i shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit të [[Republika e Kosovës|Republikë së Kosovës]]. Presidenti i Republikës së Kosovës zgjedhet nga [[Kuvendi i Republikës së Kosovës|Kuvendi]] me dy të tretat (2/3) e votave të të gjithë deputetëve për një mandat pesëvjeçar.
 
President i Republikës së Kosovës mund të zgjedhet vetëm në dy mandate, çdo shtetas i Republikës së Kosovës, i cili e ka mbushur moshën 35 vjeçare.<ref>[http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/Kushtetuta.e.Republikes.se.Kosoves.pdf KUSHTETUTA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20170829043131/http://www.kryeministri-ks.net/repository/docs/Kushtetuta.e.Republikes.se.Kosoves.pdf |date=29 gusht 2017 }} – kryeministri-ks.net/</ref>
<br>
<br>

Menyja e lëvizjeve