Stampa:Kutia gjuhë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Udhëzuesi i stampës[shiko] [redakto] [historiku] [rifresko]
Emri i gjuhës

Emri origjinal
Emri tjetër Emri tjetër
Shqiptimi Shqiptimi i emrit
Flitët në Shtetet ku flitët
Krahina Krahina ku flitët
Vendi Vendi ku flitët
Koha Koha kur ësht folur (vetëm po qe e zhdukur)
Folësit
Përgjithshëm Numri i folësve
Renditja Renditja
Taksonomia
Filogjeneza Familja 1
 Familja 2
  Familja 3
   Familja 4
Dialektet Dialekti 1
Dialekti 2
Dialekti 3
Dialekti 4
Nëndialektet Nëndialekti 1
Nëndialekti 2
Nëndialekti 3
Nëndialekti 4
Shkrimi Sistemi i shkrimit (alfabeti)
Statusi zyrtar
Zyrtare Shtetet ku flitët zyrtarisht
Minoritare në Shtetet ku minoritetet jan të njohura
Rregullohet nga Institucioni që rregullon gjuhën
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 kod iso1
ISO 639-2 kod iso2
ISO 639-3 kod iso3
ISO 639-5 kod iso5
Glottolog kod glottolog
Linguasphere Renditja sipas Linguasphere Observatory
Figura e gjuhës
Përshkrimi i figurës
Për të përdorur stampën, kopjoni këtë tekst burimor dhe e vendosni në krye të artikullit me të dhënat e plotësuara:

{{Kutia gjuhë
|emri = 
|emri origjinal = 
|emri tjetër = 
|shqiptimi = 
|shtetet = 
|krahina = 
|vendi = 
|koha = 
<!--Folësit-->
|njerëzit = 
|renditja = 
<!--Filogjeneza (vetëm ato që duhën)-->
|fam1 = 
|fam2 = 
|fam3 = 
|fam4 = 
|fam... = 
|dia1 = 
|dia2 = 
|dia3 = 
|dia4 = 
|dia... = 
|sub1 = 
|sub2 = 
|sub3 = 
|sub4 = 
|sub... = 
|shkrimi = 
<!--Statusi zyrtar-->
|kombi = 
|minoriteti = 
|institucioni = 
<!--Kodet e klasifikimit gjuhësor-->
|iso1 = 
|iso2 = 
|iso3 = 
|glotto = 
|linguasphere = 
|figura = 
|përshkrimi = 
}}