Stari Grad, Sarajevë

Coordinates: 43°52′00″N 18°26′00″E / 43.866667°N 18.433333°E / 43.866667; 18.433333
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stari Grad (Boshnjake shqiptim: [stâːriː grâːd]; anglisht: Qyteti i Vjetër) është një komunë në Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë. Kjo është pjesa më e vjetër dhe historikisht pjesa më e rëndësishme e Sarajevës. Në zemër të tij është Bashčarshia, sektori i tregut të vjetër të qytetit ku u themelua nga Perandoria Osmane, më saktë nga gjeneral Isa-Beg Isakoviqi në shekullin e XV.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stari Grad është shënuar me numrin 7 - Harta e Kantonit të Sarajevës.
Stari Gradi pamje drejt Sarajevës
Bashčarshia, qyteti i Vjetër i Sarajevës,

1971[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

126,598 gjithsej

  • Boshnjakët- 74,354 (58.73%)
  • Serbët - 27,658 (21.84%)
  • Kroatët - 12,903 (10.19%)
  • Jugosllavët - 5,944 (4.69%)
  • Të tjerët - 5,739 (4.55%)

1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

50,744 gjithsej

  • Boshnjakët - 39,410 (77.66%)
  • Serbët - 5,150 (10.14%)
  • Kroatët - 1,126 (2.21%)
  • Jugosllavët - 3,374 (6.64%)
  • Të tjerët - 1,684 (3.35%)

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Binjakëzime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

43°52′00″N 18°26′00″E / 43.866667°N 18.433333°E / 43.866667; 18.433333