Jump to content

Stefan Çapaliku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stefan Çapaliku ka lindur në qytetin e Shkodrës10 mars 1965, është shkrimtar, studiues dhe artist shqiptar.

Studimet dhe veprimtaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më 1988, ai u diplomua në Gjuhë dhe Letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës, ndjekur nga studime të mëtejshme në Itali, Çeki dhe Angli. Në vitin 1996 mori titullin Doktor i Shkencave Filologjike në Universitetin e Tiranës. Nga viti 1993 deri në vitin 1998 ka drejtuar Departamentin e Letërsisë në Universitetin e Shkodrës. Në periudhën tetor 1998-shkurt 2005 ka punuar pranë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve si Drejtor i Drejtorisë së Kulturës së Shkruar dhe Komunikimit dhe njëkohësisht me përgjegjësinë e hartimit të politikave kulturore në fushën e botimeve, bibliotekave dhe arkivave.

Në vitet 2007-2008, ai u emërua si Profesor Titullar i Historisë së Letërsisë dhe Qytetërimit Shqiptar në Katedrën e Albanologjisë të Fakultetit Filologjik pranë Universitetit të Beogradit. Aktualisht ai punon si studiues pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike[1] dhe deri në vitin 2015 ishte profesor i Estetikës dhe Teorisë së Dramës pranë Fakultetit të Artit Skenik, në Universitetin e Arteve të Bukura, Tiranë, që prej vitit 2005. Veprat e tij janë shfaqur në disa festivale ndërkombëtare të teatrit, ku ai është nderuar me çmime kombëtare dhe ndërkombëtare. Pjesë nga veprat e tij në poezi, prozë, dramë dhe ese janë përkthyer në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht, rumanisht, polonisht, bullgarisht, serbisht, maqedonisht dhe turqisht. Ai është i nominuar për çmimin "Europa Prize of Theater for the New Theater Realities"[2] (Çmimi Evropian për Teatrin e Ri). Si dramaturg u nderua me çmimin e autorit më të mirë shqiptar,[3] në vitet: 1995, 2003, 2007, 2012, 2016.

Krijimtaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poezi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Asgjë më shumë se kaq s’ka ndodhë, Shkodra, 1993.[4]
 2. Kohë e ndalur, Shkodra, 1994.[5]
 3. Fjalë për fjalë - Word for word, Tirana, 2000[6]

Prozë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Kronikë në Lindje, Fishta, Shkodra, 1996[7]
 2. Tregime për Anën, Onufri, Tirana, 2002.[8]
 3. Quelqu’un de Passage, Albiana-CCU, Marseille, France, 2002[9].
 4. Znajomosc z Anna byla calkiem przypadkoëa, Krasnogruda nr.15. Sejny, Poland 2003
 5. Visul American[lidhje e vdekur], Prietenul albanezului. nr.30. Buchuresti, Romania, 2004.[10]
 6. An American Dream. Balkan Beauty, Balkan Blood, Northwestern University Press, U.S.A, 2006[11].
 7. Secili çmendet simbas mënyrës së vet, Arkivuar 26 janar 2019 tek Wayback Machine EBF, Tirana, 2016, First volume[12] / Volumi I
 8. Secili çmendet simbas mënyrës së vet, Arkivuar 26 janar 2019 tek Wayback Machine EBF, Tirana, 2017, Second volume[13] / Volumi II
 9. Secili çmendet simbas mënyrës së vet, EBF, Tirana, 2018, Third volume[14] / Volumi III
 10. Chacun s'affole à sa manière (Secili çmendet simbas mënyrës së vet) Volume 1, MEET, Paris, 2018[15]
 11. Svako poludi na svoj nacin, Clio Beograd, Serbia, 2018[16] / Secili çmendet simbas mënyrës së vet, Clio Beograd, Serbi, 2018

12. Секој полудува на свој начин (Secili çmendet simbas mënyrës së vet,), Ars lamina, Maqedoni, 2018

Ese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Fishta Satirik, University of Shkodra, 1995.[17]
 2. Prijës për Gjeografinë dhe Sociologjinë e Letërsisë shqipe, Hylli i Dritës, Tirana, 1997.[18]
 3. Letersia e Interpretuar, Albas, Tirana, 1998
 4. I vetëm në Europë, Ombra GVG, Tirana, 2005[19]
 5. “Estetika moderne”, University Press, Tirana 2006[20]
 6. Albania- a country profile - Compendium of Cultural Policies and trends in Europe, EricArts. Cologne, Germany, 2007.[21]
 7. Homo Albanicus - Adrian Paci, Kunst Verein Hannover, Hannover, Germany, 2008.[22]
 8. Das Wort kann nicht tőten, Buchkultur, Vienna, October/ November, 2011[23]
 9. Libri i Vogel i Dramatikes, Shtepia botuese universitare, Tirana, 2011[24]
 10. Űber das Alter der Qualität. Kulturkontakt, Vienna, summer 2012
 11. On Albanian Contemporary Art, Tirana, 2014[25]
 12. Z.M.H dhe teatri ’30, Fishta, Tirana, 2015
 13. Ars Albanica Arkivuar 22 janar 2020 tek Wayback Machine, Albass Publisher, Tirana 2017[26]

Drama[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Pesë drama dhe një Korn Anglez, IdeArt, Tirana, 2004[27]
 2. Utopos, Pismo nr. 76/77, Belgrade, Serbia, 2004
 3. Buty, Dialog. 11 Listopad, Poland, 2004
 4. Allegretto Albania dhe Drama të Tjera, Fishta, Tirana, 2006[28]
 5. Allegretto Albania, Dramaturgie contemporana din Balcani, Teatrul azi, Buchuresti, Romania, 2010[29]
 6. Pesë Komedi të Përgjakshme, Fishta, Tirana, 2010[30]
 7. Sveti Don obezglavljeni & Prica o gubitnicima ili Ne pljujte po zemlji! Izbor iz savremene albanske poezije i drame, Podgorica, 2011[31]
 8. Tri Drama, Mediacenter, Pristina, 2014[32]
 9. Allegretto Arnavutluk, Mitos Boyut, Istanbul, 2016[33]
 10. Trilogia Albanica Arkivuar 21 janar 2019 tek Wayback Machine, Editions L’espace d’un instant, Paris, 2017[34]

Regji Teatri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. I’m from Albania, Tirana, 2006 / monolog nga S. Çapaliku, Tiranë, 2006[35]
 2. Putargat e Thata Arkivuar 22 janar 2020 tek Wayback Machine[36], Shkodra, 2008 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2008[37]
 3. Shën Gjon Kryepremi[38], Shkodra, 2009 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2008[39]
 4. Një Histori Humbësish, Shkodra, 2010 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2010[40]
 5. Birrë, Gozhdë dhe Sapun, Shkodra, 2010 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2010[41]
 6. Jam larg atyne që flasin si unë, text by M. Camaj, Tirana, 2010 / me tekst të M. Camaj, Tiranë, 2010[42]
 7. Vetvrasja e Trumcakut, performance, by Migjeni, Tirana, 2011 / autor: Migjeni, performancë, Tiranë, 2011
 8. XXL TV, Tirana, 2011 / dramë nga S. Çapaliku, Tiranë, 2011[43]
 9. Trans-zi-nxhir, a theater performance, University of Arts, Tirana, 2012 / performancë teatrale, Universiteti i Arteve, Tiranë, 2012
 10. Fausti prej Tirane[44], Tirana, 2013 / dramë nga S. Çapaliku, Tiranë, 2013[45]
 11. Provat e një Vdekje të Paralajmëruar Arkivuar 25 janar 2019 tek Wayback Machine[46], Shkodra, 2013 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2013
 12. Hamlet Makina[47], a play by[48] Heiner Müller[49], Tirana, 2014 / dramë me tekst të Heiner Müller, Tiranë, 2014
 13. 20 vjet, 2 javë dhe 2 ditë, Tirana, 2015 / dramë nga S. Çapaliku, Tiranë, 2015[50]
 14. Danimarka, Toka jonë, Shkodra, 2016 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2016[51]
 15. Nata Arabe, a play by Roland Schimelpfennig[52], Tirana, 2016 / dramë me tekst të Roland Schimelpfennig, Tiranë, 2016[53]
 16. Një Zjarrfikës në Oborrin e Teatrit,[54] Shkodra, 2017 / dramë nga S. Çapaliku, Shkodër, 2017
 17. Kontrabasi, a play by [55]P. Suskind[56], Tirana, 2017 / dramë me tekst të P. Suskind, Tiranë, 2017
 18. Jashtë Derës, a play by [57]W. Borchert[58], Tirana, Korça and Shkodra, 2017 / dramë me tekst të W. Borchert, Tiranë, Korçë dhe Shkodër, 2017[59]
 19. Një ëngjëll në Katin e Njëmbëdhjetë[60], Tirana, 2018 / dramë nga S. Çapaliku, Tiranë, 2018
 20. Nji Mbret pa Mbretni[61], dramë me tekst të P. Shllaku, Elbasan, 2018
 21. Dogfall[62], by C. Lewis Arkivuar 14 gusht 2020 tek Wayback Machine[63], Tirana, 2018 / dramë me tekst të C. Lewis, Tiranë, 2018[64]
 22. Dome[65], monolog nga S. Çapaliku, Teatri Kombëtar Eksperimental, Tiranë, 2019

Regji Filmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. 24 Karat Arkivuar 22 janar 2020 tek Wayback Machine[66], film dokumentar, Digitalb, 2010[67]
 2. Black Cats Arkivuar 22 janar 2019 tek Wayback Machine[68], film dokumentar, Digitalb, 2010
 3. I am happy that Albanians like sculpture[69], film dokumentar, T.I.C.A 2011
 4. Beans & Rice[70], film dokumentar, T.I.C.A 2012
 5. Romeo & Juliet - An Albanian Gypsy & Roma Version[71], film dokumentar, Galeri Zeta, 2012
 6. Na Ishte njëherë Shqipëria[72], Shqipëria sipas Marubëve, film dokumentar, Digitalb, 2015
 7. Lekë Tasi[73], film dokumentar, Qendra Kombëtare e Filmit, 2017

Ekspozita[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Më vonë kismet?!, What Happened to the General?, video-performancë, T.I.C.A, Tiranë, 2010
 2. Smoking Area, History under Reconstruction[74], video-instalacion, FAB, Tiranë, 2013

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Stefan Capaliku – Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe i Studimit të Artit". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ "Europe Prize New Theatrical Realities List of nominations for the Europe Prize Theatrical Realities from the first to the twelve edition". Arkivuar nga origjinali më 27 shtator 2018. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ ""Allegretto Albania" u shpall pjesa më e mirë e vitit". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ "10-Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 5. ^ "10-Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 6. ^ "10-Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ "10-Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 8. ^ "10-Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 9. ^ "interromania.com" (PDF). {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 10. ^ "ALAR: ASOCIATIA LIGA ALBANEZILOR DIN ROMANIA". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)[lidhje e vdekur]
 11. ^ "Balkan Beauty, Balkan Blood: Modern Albanian Short Stories, Amazon.com". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 12. ^ "Bukinist.al". Arkivuar nga origjinali më 26 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 13. ^ "bukinist.al". Arkivuar nga origjinali më 26 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 14. ^ ""Secili çmendet simbas mënyrës së vet" u promovua sot në Prishtinë". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 15. ^ "Rayon : littérature pays de l'est". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 16. ^ "Svako poludi na svoj nacin (Serbian) Hardcover – 2018 by Capaliku Stefan (Author)". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 17. ^ "Fishta satirik : studim (Book, 1995) [WorldCat.org]". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 18. ^ "Prijës për gjeografinë dhe sociologjinë e letërsisë shqiptare ... - bksh.al". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 19. ^ "I vetëm në Europë dhe shkrime të tjera për kulturën : ese". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 20. ^ "10 - Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 21. ^ "albania - Compendium of Cultural Policies and Trends in Europe" (PDF). Arkivuar nga origjinali (PDF) më 11 tetor 2017. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 22. ^ ""Biografia" e Adrian Pacit: Uvertura e një vepre të hapur që ndryshon përditë". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 23. ^ "Autoren mit kühlem Blick - Buchkultur" (PDF). Arkivuar nga origjinali (PDF) më 24 qershor 2016. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 24. ^ "Libri i vogël i dramatikës / Stefan Çapaliku; Valbona Gjergo - bksh.al". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 25. ^ "ON ALBANIAN CONTEMPORARY ART - Stefan Capaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 26. ^ "Ars albanica - Librat.al". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 27. ^ "pese drama dhe nje korn anglez, stefan Çapaliku - ShtepiaeLibrit.com". Arkivuar nga origjinali më 6 maj 2018. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 28. ^ "Stefan Capaliku – Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe i Studimit të Artit". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 29. ^ "[ALLEGRETTO ALBANIA] de Stefan Çapaliku". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 30. ^ "Ngjarje - Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 31. ^ "ALBANSKA POEZIJA I DRAMA-IZBOR". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 32. ^ "Botohet në Prishtine "Tri drama" të Stefan Çapalikut". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 33. ^ "ALLEGRETTO ARNAVUTLUK / MİTOS BOYUT". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 34. ^ "sildav-tous les auteurs-stefan capaliku". Arkivuar nga origjinali më 21 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 35. ^ "I'm from Albania". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 36. ^ "Bep Shiroka: "Putargat e thata" qe me rikthyen te "Migjeni"". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 37. ^ "Stefan Çapaliku - Bukinist". Arkivuar nga origjinali më 26 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 38. ^ "UIW PROFESSOR DOCUMENTS ALBANIAN THEATER". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 39. ^ ""Shën Gjon Kryepremi" në skenën e teatrit 'Migjeni' në Shkodër". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 40. ^ "Mos pshtyni prtok! - Shqiperia". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 41. ^ "PressReader - Gazeta Shqiptare: 2010-11-29 - STEFAN ÇAPALIKU". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 42. ^ "Martin Camaj ne teater - Shqiperia". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 43. ^ "Stefan Çapaliku: "XXL TV", që njerëzit të jenë sa më pak manipulues". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 44. ^ "joachim roehm". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 45. ^ ""Intelektualët shqiptarë, Faustë të zhgënjyer"". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 46. ^ ""Provat gjenerale të një vdekjeje të paralajmëruar", teatër i njëmendtë". Arkivuar nga origjinali më 25 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 47. ^ ""Hamlet Makina"në Teatrin Eksperimental"". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 48. ^ "Hamletmachine by Heiner Müller - Goodreads". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 49. ^ "Heiner Müller - German Literature - Google Sites". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 50. ^ "Shqipëria e postkomunizmit në dramën e Stefan Çapalikut". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 51. ^ "Tranzicioni që shndërroi Murrashin e "Toka jonë" në Hamlet". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 52. ^ "New German dramatic art - Authors - Schimmelpfennig". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 53. ^ "Nata Arabe - Qendra Kulturore". Arkivuar nga origjinali më 26 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 54. ^ ""Një zjarrfikës në oborrin e teatrit", Stefan Çapaliku sjell degradimin e teatrit". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 55. ^ "Patrick Süskind, Der Kontrabass". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)[lidhje e vdekur]
 56. ^ "Patrick Süskind". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 57. ^ "The Man Outside Wolfgang Borchert". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 58. ^ "Wolfgang Borchert". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 59. ^ "Stefan Çapaliku sjell në "Eksperimental" dramën "Jashtë derës" kundër luftës dhe çdo forme tiranie". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 60. ^ "Një ëngjëll në katin e njëmbëdhjetë - Trailer". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 61. ^ "NJI MBRET PA MBRETNI VAZHDOJNE PROVAT PER PREMIEREN E DATES 31 MARS". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 62. ^ "Stefan Çapaliku sjell 'Dogfall', një shfaqje në teatër për luftën". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 63. ^ "CALEB LEWIS". Arkivuar nga origjinali më 14 gusht 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 64. ^ "Dogfall - Teatër, Diskutim, Pajtim". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 65. ^ "Eksperimenti i Stefan Çapalikut, aktori luan veten në monodramën 'Dome'". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 66. ^ "Çapaliku me "24 karat". Rubiku i arit, tani një gërmadhë". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 67. ^ "Tiff Broshure 2010 Tirana International Film Festival". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2020. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 68. ^ "ERSTE Foundation, Publications". Arkivuar nga origjinali më 22 janar 2019. Marrë më 23 janar 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 69. ^ "Programi i Ekspozites "Proces"" (PDF). {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 70. ^ "Beans and Rice". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 71. ^ "Shekspiri im me aktorë bio". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 72. ^ "Na ishte njëherë Shqipëria: Ta rrëfesh historinë përmes fotografive të Marubëve". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 73. ^ "Stefan Çapaliku dhe Ervin Çoba dokumentojnë tingujt e Lek Tasit". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 74. ^ "Te protestosh permes artit". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)